Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Tömegverekedés volt Székelyudvarhelyen, egy személy életét vesztette

Tömegverekedés volt Székelyudvarhelyen, egy személy életét vesztette Románia

Egy negyvenéves férfi életét vesztette, hárman még kórházban fekszenek annak az összecsapásnak a következtében, mely Székelyudvarhelyen tört ki vasárnap.

Vasárnap délután 17 óra 16 perckor riasztották a helyi rendőrség munkatársait az állami rendőrség tagjai, akik a Budvár negyedbe kértek erősítést – tájékoztatott László Szabolcs, a székelyudvarhelyi Helyi Rendőrség vezetője.

Az állami rendőrséget a 112-es segélyhívó számon értesítették arról, hogy két kisebb csoport között vita kezdődött. A kiérkező rendőrök, észlelve a helyzet súlyosságát, riasztották a helyi rendőrség tagjait, akik körülbelül 3 perc alatt érkeztek a helyszínre. Akkorra már elharapózott a konfliktus, egy személy szúrt sebekkel a földön feküdt, két másik sérült pedig a közben száz fősre gyarapodott tömegben volt.

Hirdetés
Hirdetés

A hat helyszínen levő rendőr (négy állami és két helyi) igyekezett visszaállítani a rendet, összesen öt személynek hívtak mentőt, hárman szúrt sebek miatt kerültek a kórházba, közülük egy középkorú férfi életét vesztette.

László Szabolcs a konfliktus kirobbanásának okáról nem tudott pontos információt adni – a nyomozást az állami rendőrség végzi – de valószínűnek tartotta, hogy a verekedés résztvevői alkoholfogyasztás miatt váltak agresszívvé, illetve korábbi családi előzményei is lehettek a vitának.

Gheorghe Filip, a megyei rendőrség szóvivője azt mondta, az esetet az ügyészség vizsgálja, annak engedélye nélkül egyelőre nem áll módjában információkat adni.

„Egy negyvenéves férfit lágyéktáji szúrt sebbel vitt be a mentő a kórházba, a fő verőerét vágták el, és gyakorlatilag elvérzett, sajnos nem tudtuk megmenteni. Rajta kívül még három személy van a székelyudvarhelyi városi kórházban, egy 22-23 éves férfi mellkassérüléssel tartózkodik az intenzív osztályon, szúrt sebe van, egy hölgy a fül-orr-gége osztályra van beutalva, őt arc-koponya sérülésekkel vitték be, az ideggyógyászaton pedig koponyasérüléssel fekszik egy férfi, intenzív osztályi megfigyeléssel. Mindhárom életben maradt áldozat állapota kielégítő” – nyilatkozta az uh.ro-nak dr. Lőrinczi Csaba, a városi kórház orvosigazgatója.

Hirdetés
Hirdetés

Egy szemtanú elmondása szerint brutális volt, ami történt vasárnap. Sötét volt, és minden olyan hirtelen történt, hogy nem volt idő fényképezni – mondta.

Állítólag két család esett egymásnak egy asszonyszöktetés fölött. Egy fiatalember megszöktette egy másiknak a feleségét, és Magyarországra vitte. Most pedig hazajöttek, és összevesztek. Az elhunyt férfi beleszólt a vitába a fia védelmében, ezért támadták meg. Késsel, lapáttal, tormaásóval estek egymásnak a családtagok, mintegy 25-25 személy egy lépcsőház előtti sötét sikátorban – tudtuk meg.

Megkeresésünkre a megyei ügyészség részéről Sorin Mihai Colceriu elmondta: a nyomozás még folyamatban van, de azt már lehet tudni, hogy két család között tört ki a balhé, akik ugyanabban a tömbházban laknak. A gyilkossággal gyanúsított 21 éves fiatalembert őrizetbe vették és előzetes letartóztatását kérték a csíkszeredai törvényszéktől. Vallomása alapján arra lehet következtetni, hogy szerelmi szál lehetett az indíték, és az alkohol csak fokozta az indulatokat.

Colceriu elmondása szerint további tíz személyt hallgatnak ki, és eljárás indul a tömegverekedés magját képező féltucatnyi személy ellen. Testi sértés okán csak akkor indítanak eljárást hivatalból, hogyha 90 napon túl gyógyuló sebekről van szó. 90 nap alatt csak előzetes feljelentés alapján vonják a tetteseket felelősségre.

(uh.ro)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások