Tömegbaleset az M43-ason

Tömegbaleset az M43-ason Románia

Négy ember a helyszínen meghalt, tizenhárom sérültet vittek kórházba az M43-as autópályán, a Csanádpalota-Nagylak határátkelőhely közelében szerda reggel történt tömegbaleset helyszínéről – közölte az Országos Mentőszolgálat szóvivője tegnap délelőtt az MTI-vel. A halottak közül egy román állampolgár, a sérültek közül hat.

A helyszínre Csongrád és Békés megyéből érkeztek mentőegységek, összesen tíz mentőkocsival látták el a sérülteket, ám négy embernél már csak a halál beálltát tudták megállapítani. Összesen tizenhárom embert vittek kórházba, közülük tízen Szegedre, hárman a makói kórházba kerültek. Az M43-as autópályán hét jármű ütközött össze a sűrű ködben szerda reggel, a mentés órákon át tartott. A baleset magyarországi idő szerint 7.30 körül történt, a határtól 1 kilométerre, a Romániába tartó sávon. Az elsődleges adatok szerint két román kamion, két kisteherautó, egy román busz és két bolgár kisteherautó ütközött össze.

A magyar hatóságok felvették a kapcsolatot a román és bolgár konzulátusokkal, a busz olyan utasaiért, akik nem sérültek meg a balesetben, mentesítő járat érkezett, amely rendőri felvezetéssel, a nagylaki közúti határátkelőn keresztül tovább szállította őket. Aradról három rohammentőt és három mentőautót küldtek a helyszínre.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.