Felhívás!

Több tucatnyi csomag gyűlt fel az otopeni-i repülőtéren

Több tucatnyi csomag gyűlt fel az otopeni-i repülőtéren Románia

Az otopeni-i repülőtér érkezési termináljának egyik részén több tucatnyi poggyász halmozódott fel – adta hírül a Digi24 hírtelevízió. A látvány hasonlít a világ más repülőterein tapasztalthoz.

A nyári szezon kezdete óta egyre többen panaszkodnak arra, hogy csomagjaik elvesztek, vagy napokkal később érkeztek meg, mivel egyre több repülőtér küzd személyzethiánnyal.

A légitársaságok és a repülőterek világszerte küzdenek a növekvő utas- és poggyászszám kezelésével.

Egyesek az “elveszett poggyászok nyarának” nevezik ezt az időszakot, és naponta jelennek meg történetek és képek a repülőgépeken, repülőtereken hagyott vagy örökre elveszett bőröndökről.

Sok család küzd hasonló problémákkal, akik a világjárvány miatt három évig halasztgatták a nyaralásukat, most viszont útnak indultak. Eközben a légitársaságok és a repülőterek a kereslet csökkenése miatt drasztikus költségcsökkentésre törekedtek. Most, hogy a légiközlekedés újraindult, az utasok pedig visszatérnek a légi kikötőkbe, a légitársaságok által elveszített poggyászok mennyisége egyre növekszik.

A rosszul kezelt poggyászok aránya világszerte emelkedik: tavaly 24%-kal nőtt, 1000 nemzetközi utasra 8,7 bőrönd jutott, amely nem érkezett meg időben. Jelenleg vannak olyan repülőterek is, ahol tízszeresére nőtt a rosszul érkező poggyászok mennyisége.

(Digi24)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.