Felhívás!

Több mint százezer üdülési jegyet biztosítanának idén a nyugdíjasoknak

Több mint százezer üdülési jegyet biztosítanának idén a nyugdíjasoknak Románia

A munkaügyi minisztérium idén 200 millió lejes keretösszeget biztosít az Országos Nyugdíjpénztáron (CNPP) keresztül nyújtott gyógyfürdőjegyekre – derül ki a tárca által szerdán közvitára bocsátott kormányhatározat-tervezetből.

A jogszabály szerint a keretösszegből legtöbb 101.000 jegyet lehet kiutalni, és legfeljebb 60.420 helyet biztosítanak a nyugdíjpénztár tulajdonában lévő gyógyfürdő-egységekben, a többit a pénztárral szerződésben álló más egységeknek osztják ki.

A 16 napos üdülést és 12 napos terápiát biztosító jegyeket 19 sorozatban osztják ki. Az utalványokat nyugdíjasok és az állami nyugdíjrendszerben biztosított személyek igényelhetik.

A jegyek legtöbb 15 százalékát térítésmentesen biztosítják a különleges jogorvoslati törvények kedvezményezettjei és a munkahelyi balesetet átélt vagy foglalkozási betegségekben szenvedő személyeknek.

A munkaügyi tárca szerint 2021-ben szintén 200 millió lejes volt a keretösszeg, amelyből 97.626 üdülési jegyet szerződtettek le összesen 185.506.085,08 lej értékben, és ezekből 92.096 jegyet használtak fel az igénylők.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.