Felhívás!

Több mint négymillió szavazócédulát küldtek szét a külföldi szavazókörzetekhez

Több mint négymillió szavazócédulát küldtek szét a külföldi szavazókörzetekhez Románia

Elküldte a külügyminisztérium az ország nagykövetségeinek és konzulátusainak a május 26-án zajló európai parlamenti választás és referendum lebonyolításához szükséges kellékeket.

Az ország határain kívül kialakítandó 441 szavazókörzethez összesen mintegy 4.000.500 szavazócédulát küldtek, azaz 1.333.500 EP-választási szavazólapot, 1.333.500 szavazócédulát a népszavazás első kérdésével és ugyanennyit a referendum második kérdésével. Emellett 2147 darab, VOTAT feliratú bélyegzőt és 1.301.230 darab öntapadó matricát kaptak még a külképviseletek.

A külügyi tárca szerint minden eddiginél nagyobb számú szavazócédulát küldtek a külföldi szavazókörzetekhez a 26-i voksolás zavartalan lefolyásának biztosítása érdekében. A szavazólapok számát az előző választások részvételi adatai, illetve a külképviseletek által a részvételi szándékkal kapcsolatban végzett felmérések alapján szabták meg.

A külföldi szavazókörzetek jegyzéke a http://www.mae.ro/node/48090 weboldalon tekinthető meg.

Romániában az EP-választásokkal egy időben, azaz május 26-án tartják a Klaus Iohannis államfő által kezdeményezett referendumot is.

A választópolgárok csak egyik vagy mindkét választáson szavazhatnak.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2019. május 20., 21:16
    ÉRTÉKELÉS: 1

    S az itthon maradt húszmilliót betömik a katujákba, mikor vége a tömegek estélig várásának. Igen halottak, betegek, ellenkezők és elutasítók is szavaznak valaki által. MÉG A 10 ÉVES GYEREKEK IS SZAVAZTAK A KANCSI KALÓZRA. Elegánsan csak a korcsmásros vette észre. Abból okult.