Felhívás!

Több mint háromezer iskolát csatlakoztat az internethez a kormány

Több mint háromezer iskolát csatlakoztat az internethez a kormány Románia

Memorandumot fogadott el csütörtöki ülésén a kormány, amelynek értelmében 3150 iskolát csatlakoztatnak az internethez – jelentette be csütörtök késő este Ionel Dancă, a miniszterelnöki kabinet vezetője.

Dancă szerint összesen 5882 iskola nincs rácsatlakozva a világhálóra, ezek közül 3150 intézmény problémáját oldja meg a memorandum.

Korábban Raluca Turcan miniszterelnök-helyettes bejelentette, hogy ugyancsak az iskolák internethez való csatlakozásáról, tárgyalásokat folytat a román távközlési hatóság (ANCOM) képviselőivel.

Százmillió lejből hoznak létre készletet a tanfelügyelőségek számára

A kabinetvezető arról is beszámolt, százmillió lejt különített el a kormány saját tartalékalapjából a tanfelügyelőségek számára, hogy készletet hozzanak létre laptopokból, táblagépekből, kamerákból és más olyan eszközökből, amelyek az online oktatáshoz szükségesek.

A felszerelést azok az iskolák kaphatják meg, amelyeknek nincsenek ilyen eszközeik, vagy esetleg elfogytak, mert nagyobb számban volt szükség rájuk, mint előre gondolták.

Ugyanakkor elfogadtak egy határozatot, amelynek értelmében ötszáz személyt lehet alkalmazni az óvodai és iskolai oktatásban.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.