Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Több mint ezer doboz Covid-gyógyszert küldött Ausztria Romániának

Több mint ezer doboz Covid-gyógyszert küldött Ausztria Romániának Románia

Ausztria 1075 doboz különböző típusú gyógyszert bocsátott Románia rendelkezésére a súlyos állapotban levő Covid-betegek kezelésére az európai polgári védelmi mechanizmus keretében – közölte a Stratégiai Kommunikációs Csoport (GCS).

Hirdetés
Hirdetés

A SARS-CoV-2 vírussal való megfertőződések exponenciális növekedése miatt Románia az európai Veszélyhelyzet-reagálási Koordinációs Központtól (ERCC) kért segítséget. Erre reagálva Ausztria 1075 doboz, a Covid-19 súlyos formáinak kezelésére szolgáló gyógyszert küldött saját tartalékából Romániának. A gyógyszerek szállítását szintén az osztrák állam biztosította – számolt be a GCS.

A segélyszállítmány szerda este érkezett Romániába. A gyógyszerek átadása Adelheid Folie, Ausztria bukaresti nagykövete és Raed Arafat belügyi államtitkár, az országos katasztrófavédelem vezetője jelenlétében történt.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2021. október 22., 8:10
    ÉRTÉKELÉS: 2

    A teljes listát tetszik kérni vagy a rövidített változatot? A gyógyszerek kereskedelmi nevét vagy a hatóanyagokét? Vegyi képletekkel vagy azok mellőzhetők? Hogy a szerkesztőség alkalmazzon néhány patikus tanácsadót. Ja, ne felejtsük: a prospektusokat emailben tetszik fogadni? Csak mondom.