Felhívás!

Több mint 95 ezer állattartó részesül állami támogatásban

Több mint 95 ezer állattartó részesül állami támogatásban Románia

Több mint 95 ezer állattartó összesen 454 millió lej támogatásban részesül, így akarja kompenzálni az állam a koronavírus-járvány indokolta korlátozó intézkedések és az ellátási láncok akadozása miatt az elmúlt két évben elszenvedett veszteségeik egy részét – közölte csütörtökön Adrian Chesnoiu mezőgazdasági miniszter.

A kormány csütörtöki ülésén fogadta el a marha-, sertés- és baromfitenyésztőknek szánt állami támogatásról szóló sürgősségi rendeletet.

A becslések szerint mintegy 95.000 szarvasmarha-tenyésztő gazda és vállalkozás, illetve hozzávetőlegesen 600 sertés- és baromfitartó részesül az állami támogatásból.

Az igényléseket a sürgősségi kormányrendelet hatályba lépésének másnapjától számított 20 napon belül kell benyújtani, és a tervek szerint 2022. június 30-áig utalják a pénzt. 

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2022. április 22., 10:43
    ÉRTÉKELÉS: 0

    Az egyszerű dolgos gazdálkodótól nem sajnálom, viszont az egész arról szól, hogy a gazdagokat támogassák, a szegény meg még szegényebb legyen!!! Aki 1 gyárban ledolgozott 20-30 évet eddig, akár megtapasztalta a nincstelenséget, pár hónapig a munkanélküliséget, az nem kap semmit!!!! Dolgozhat még pár évet nyögdíjig minimálbéren + 20 kajabonocskáért!!!!!