Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Több mint 262 ezer külföldön élő román állampolgár szavazott 22 óráig

Több mint 262 ezer külföldön élő román állampolgár szavazott 22 óráig Románia

Kelet-európai idő szerint vasárnap 22 óráig több mint 262.000 külföldön élő román állampolgár szavazott a parlamenti választáson.

Hirdetés
Hirdetés

Kelet-európai idő szerint vasárnap 22 óráig több mint 262.000 külföldön élő román állampolgár szavazott a parlamenti választáson.

Az Állandó Választási Hatóság (AEP) honlapja szerint 21.329 személy levélben voksolt.

Spanyolországban, ahol a legtöbb (140) szavazókörzetet alakították ki, ez idáig több mint 33 ezer román állampolgár adta le szavazatát.

A 137 olaszországi szavazókörzetben több mint 48.000-en voksoltak, Nagy-Britanniában és Németországban több mint 30 ezren, Franciaországban több mint 11 ezren. A Moldovai Köztársaságban 37 ezren szavaztak.

A külügyi tárca emlékeztet, hogy a határokon túl élő román állampolgárok a külföldön kialakított 748 szavazókörzet bármelyikénél élhetnek szavazati jogukkal.

A diaszpórában élőket helyi idő szerint 7 és 21 óra között várják az urnákhoz. Azok a választópolgárok, akik 21 órakor a szavazóhelyiségekben tartózkodnak, vagy sorban állnak az épület előtt, 23 óra 59 percig még voksolhatnak.

A szaktárca azt javasolja a szavazni kívánó román állampolgároknak, hogy tartsák be a koronavírus-járvány miatt elrendelt óvintézkedéseket mind a szavazókörzetnél, mind az oda vagy onnan haza vezető úton.

A parlamenti választásokkal kapcsolatos információk és a külföldi szavazókörzetek interaktív térképe megtalálható a www.mae.ro weboldalon. Ugyanakkor a külföldön zajló választás részleteiről a 0040214312065-ös, normál díjszabású telefonszámon lehet tájékozódni. A szám december 7-e 20 óráig lesz állandó jelleggel hívható.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük