Felhívás!

Több mint 15 ezer fogvatartott jelezte, hogy vasárnap élni kíván szavazati jogával

Több mint 15 ezer fogvatartott jelezte, hogy vasárnap élni kíván szavazati jogával Románia

Országszerte több mint 15.000 fogvatartott jelezte, hogy élni kíván szavazati jogával az államfőválasztás vasárnapi második fordulójában.

Az Országos Börtönigazgatóság (ANP) közleménye értelmében 20.324 fogvatartottat tartanak számon az ország büntetés-végrehajtási intézeteiben. Közülük 17.941 rendelkezik szavazati joggal, és eddig 15.151-en kérelmezték, hogy szavazhassanak vasárnap.

Az ANP hozzáteszi, hogy ez a szám a szerdáig összesített adatokat tükrözi és nem végleges, a voksolásra vonatkozó igényléseket ugyanis szombaton 20 óráig lehet benyújtani.

A Központi Választási Iroda (BEC) határozata értelmében az előzetes letartóztatásban levők, illetve azok a letöltendő szabadságvesztésre ítélt személyek, akiket nem fosztottak meg szavazati joguktól, mozgóurnát igényelhetnek, hogy voksolhassanak az államfőválasztáson. Emellett egy másik BEC-döntés lehetővé teszi, hogy a szavazási szándékukat kifejezők számának függvényében szavazófülkéket alakítsanak ki és urnákat helyezzenek el a büntetés-végrehajtási intézetekben.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások