Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Több bukaresti vezető és a román királyi család is részvétüzenetet küldött

Több bukaresti vezető és a román királyi család is részvétüzenetet küldött Románia

Több bukaresti állami vezető és a brit uralkodóházzal rokoni kapcsolatot ápoló román királyi család feje is részvétüzenetben fejezte ki együttérzését II. Erzsébet halála miatt csütörtökön.

Hirdetés
Hirdetés

Klaus Iohannis államfő Twitteren közzétett részvétüzenetében úgy fogalmazott: II. Erzsébet királynő a hűség és a közszolgálat iránti elkötelezettség példaképe volt mindvégig, történelemformáló, hét évtizedes uralkodása idején. Az államfőhöz hasonlóan Nicolae Ciucă miniszterelnök is közösségi oldalán fejezte ki együttérzését az Egyesült Királyság polgáraival és a brit királyi családdal. Marcel Ciolacu házelnök méltatásában azt emelte ki, hogy II. Erzsébet hidakat épített az emberek és nemzetek között, amelyek fennmaradnak a következő generációk számára is.

Cătălin Drulă, a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) elnöke üzenetében úgy fogalmazott, hogy a méltóság és a stabilitás szimbólumaként fog emlékezni a világ II. Erzsébet királynőre.

Kelemen Hunor, a kormány miniszterelnök-helyettese, az RMDSZ elnöke szerint II. Erzsébet hét évtizeden át volt a világ egyik legnagyobb tiszteletnek örvendő, sokak által szeretett államfője, akiről az erdélyiek azt is számon tartották, hogy ükanyja révén egy régi erélyi család leszármazottja volt.

Mély fájdalommal búcsúztatta az elhunyt brit uralkodót Margit hercegnő, a román korona őre, (a 96 éves korában öt éve elhunyt) Mihály egykori román király lánya is, felidézve, hogy Viktória brit királynő közös ősük volt. A hercegnő szerint II. Erzsébet egy életen keresztül szoros kapcsolatot ápolt a román családdal, számára pedig fontos erkölcsi, intellektuális, érzelmi és intézményi támasz maradt apja, Mihály király elvesztése után is.

(MTI, fotó: wikimedia.org)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.