Felhívás!

Toader: a börtönök túlzsúfoltságának problémája rendszerszintűvé vált

Toader: a börtönök túlzsúfoltságának problémája rendszerszintűvé vált Románia

A büntetés-végrehajtási intézetek túlzsúfoltságának problémája rendszerszintűvé vált, de az Európa Tanács Fejlesztési Bankjával kötött hitelmegállapodás révén két új börtön fog épülni az országban – közölte Tudorel Toader igazságügyi miniszter.

A tárcavezető sajtótájékoztató keretében számolt be hétfőn kétéves miniszteri tevékenységéről. Mint mondta, kinevezésekor országos és európai szinten is sok szó esett a börtönállapotokról, majd személyesen ismertette az Emberi Jogok Európai Bírósága előtt, hogy milyen intézkedéseket tervez hozni Románia a büntetés-végrehajtási intézetekben uralkodó körülmények javítása érdekében. “Természetesen nem rendeződött a helyzet, mert a börtönök jelentette probléma rendszerszintűvé vált, több év alatt alakult ki, nem lehet egy hét, egy hónap vagy akár egy év alatt megoldani” – fogalmazott.

A miniszter több tervéről is beszélt a téma kapcsán. Ezek között említette meg, hogy az Európa Tanács Fejlesztési Bankjával kötött hitelmegállapodás révén két új börtön épül az országban, a Prahova megyei Berceni-ben, valamint a Buzău megyei Unguriun.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.