Felhívás!

FRISSÍTVE: Tíz órakor startol a háztartási gépek roncsprogramjának első szakasza

FRISSÍTVE: Tíz órakor startol a háztartási gépek roncsprogramjának első szakasza Románia

Pénteken 10 órakor startol a háztartási gépek roncsprogramjának első szakasza, amelyben mosógépekre, mosogatóképekre, hűtőszekrényekre és fagyasztókra lehet értékjegyeket lefoglalni.

A Környezetédelmi Alap (AFM) tájékoztatása szerint az első szakasz költségvetése 25 millió lej. Vouchereket június 24-én, péntek 10 órától június 30-án éjfélig, vagy a támogatási keret kimerüléséig lehet foglalni.

A 2. szakasz július 1-jén, 10 órakor indul, és július 7-éig, vagy a támogatási összeg kimerüléséig tart. Ebben a szakaszban laptopokra és táblagépekre lehet értékjegyet lefoglalni. A támogatási keret 10 millió lej.

A 3. szakasz július 8-án, reggel 10 órakor indul, és július 14-éig, vagy a támogatási keret kimerüléséig tart. Ebben a szakaszban légkondicionáló berendezésekre, ruhaszárító gépekre és porszívókra lehet értékjegyet igényelni. A támogatási keret 15 millió lej.

Mosó- és mosogatógépek, légkondicionáló berendezések, hűtők, fagyasztóládák, ruhaszárító gépek lecserélésére 400 lejes értékjegy, porszívókra 200 lejes voucher, laptopokra 500 lejes értékjegy, táblagépekre pedig 300 lejes voucher jár.

A voucher névre szóló és nem ruházható át más személynek. Csak az használhatja fel, akinek a nevére kiállították.

FRISSÍTÉS: Két és fél óra alatt kimerült a keret

Alig két és fél óra alatt kimerült a háztartási gépek roncsprogramjának első szakaszára szánt 25 millió lejes keret – közölte a Környezetvédelmi Alap Igazgatósága.

A tájékoztatás szerint 62.500, egyenként 400 lej értékű vouchert foglaltak le az igénylők, amelyeket hűtőszekrény, fagyasztószekrény, fagyasztóláda (25.695 utalvány), mosógép (24.096) és mosogatógép (12.709) vásárlására fordíthatnak.

Az utalványok érvényesítésére június 28-án, kedden kerül sor. A kedvezményezettek listáját közzéteszik a Környezetvédelmi Alap honlapján, és ezt követően hét napon belül kell majd felhasználni a vouchereket a programban részt vevő kereskedőknél.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.