Felhívás!

Kovászna megyében is szükség volt a katonai tűzoltók közbelépésére a havazás miatt

Kovászna megyében is szükség volt a katonai tűzoltók közbelépésére a havazás miatt Románia

Tíz megyében és a fővárosban volt szükség az elmúlt 24 órában a katonai tűzoltók közbelépésére a havazás és az erős szél miatt.

A katasztrófavédelmi főfelügyelőség (IGSU) tájékoztatása szerint munkatársaik a hóban elakadt 46 személygépkocsi, kisbusz és autóbusz mentésében segítettek, illetve két mentőautót is kiszabadítottak a hó fogságából.

Hargita, Kovászna, Buzău, Bákó, Botoşani, Konstanca, Iaşi, Neamţ, Vrancea, Tulcea megyében és Bukarestben riasztották a katonai tűzoltókat, a legtöbb esetben az útra dőlt fák, az úttestről kicsúszott járművek vagy ideiglenes útlezárások, forgalomkorlátozások miatt.

Kovászna megyében a 2-es országúton, Ozsdola térségében öt személyautó és egy kisbusz akadt el a hóban, Hargita megyében, a 15-ös országúton, a Kránga-hágón pedig négy teherautó és 10 személygépkocsi mentésében kellett segíteniük. Bukarestben 94 fa dőlt ki a havazás miatt, megrongálva 67 járművet.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a következő 24 órában az ország nagy részén kis mennyiségű csapadék, Moldvában havazás is várható. Az ország déli felében és a hegyvidéki térségekben megerősödhet a szél, a Bánság déli részén 70-75 km/órás széllökésekre is számítani lehet.

Képünk illusztráció.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.