Felhívás!

Tévé, telefon és internet nélkül hagyta a város egy részét Temesvár polgármestere

Tévé, telefon és internet nélkül hagyta a város egy részét Temesvár polgármestere Románia

Saját kezűleg vágta el hétfő este Nicolae Robu polgármester Temesvár központjában több távközlési szolgáltató villanyoszlopokon futó kábeleit. Emiatt internet- és kábeltelevízió-jel nélkül maradt a városlakók egy része – írja a Maszol.

A polgármester a szokatlan akciót azzal indokolta, hogy a levegőben lógó kábelrengeteg rontja a városképet. Nicolae Robu emlékeztetett: korábban többször felszólította a szolgáltatókat, hogy helyezzék a föld alá a kábeleiket, de ezt nem tették meg.

Ezért az elöljáró hétfő estére kirendelte a városközpontba a közterület-fenntartókat, akik nekiláttak a huzalok elvágásának. Nicolae Robu személyesen is részt vett az akcióban: egy emelőkosárba is beült, hogy saját kezűleg elmetsszen néhány kábelt. A polgármesteri hivatal drasztikus lépése nyolc szolgáltatót érint.

„A szolgáltatók a felelősek a történtekért, mert nem tisztelik az ügyfeleiket. Ha tisztelnék, nem jutottunk volna ide. Nem tudom, hány embert érint ez a lépés, sajnálom, ha nehéz helyzetbe kerültek önhibájukon kívül” – mondta Robu a Mediafaxnak. Elismerte, hogy az akció miatt a polgármesteri hivatal is internetkapcsolat nélkül maradhat, de azt mondta, hogy még ezt az áldozatot is bevállalja a célért.

Az egyik érintett szolgáltató a hírügynökségnek elmondta: valóban többször felszólította őket a városháza, hogy rejtsék el a földbe a kábeleiket, de ez szerinte „nem történhet egyik napról a másikra”. Megjegyezte, hogy a polgármesteri hivatalnak előbb uniós forrásokból ki kellett volna építenie a föld alatt futó hálózat helyét, ahogy Kolozsváron is történt.

(Maszol)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2019. március 21., 20:39
  ÉRTÉKELÉS: -6

  A polgármesternek nem volt joga ezt tenni még ha igaza is van.Közvagyont rongált és ha a törvényeket egyformán alkalmazzák akkor bizony meg kell büntetni.Akár tetszik akár nem.Arra nem gondolt hogy esetleg Emberek meghalhatnak mert nem tudnak mentőt hívni baj esetén? Ha bárki más állt volna neki kábeleket szabdalni a rendőrség gyorsan közbelépett volna és letartóztatják és joggal.Nem állunk csak úgy neki kábeleket levágni van erre törvényes út.

 • User
  Dátum: 2019. március 21., 21:45
  ÉRTÉKELÉS: 7

  Es ahhoz mit szolsz,hogy mar evek ota figyelmeztetve voltak,hogy tegyek a fold ala a kabeljeiket,de ok a fuluk botjat sem mozditottak. Es ahhoz mit szolsz amit a tombhaznegyedekben elkovetnek ezek a kabeltarsasagok?! Peldaul azt,hogy a sajat penzeden megvasarolt maganlakasod falat,annelkul,hogy engedelyt kernenek az apartamentek tulajdonosaitol elkezdik furkalni. Ehhez semmilyen joguk nincs,mert a megvett lakresz kivulrol is aze aki megvette! Kitol kertek engedelyt,hogy megfurkaljak a kulso falakat?! Jol tette a polgarmester,hogy levagdalta ezeket a varoskepet torzito kabeleket. Ha meg valamelyik kabeltarsasag a maganlakasom falaba fur kivulrol,annelkul,hogy erre engedelyt kerne tolem (a tulajdonostol!)en is ezt fogom tenni veluk !!! Levagdalom az engedelyem nelkul folfurt kabeljeiket !!!