Felhívás!

Tervezet: bármelyik közlekedési rendőrségen vizsgázhatnak az autósok közlekedési alapismeretekből

Tervezet: bármelyik közlekedési rendőrségen vizsgázhatnak az autósok közlekedési alapismeretekből Románia

Elfogadta keddi együttes ülésén a szenátus védelmi és jogi bizottsága azt a törvénymódosító tervezetet, amely szerint az ország bármelyik közlekedési rendőrségénél vizsgázhatnak újra közlekedési alapismeretekből azok a járművezetők, akiknek valamilyen kihágás miatt bevonták a jogosítványukat.

A felsőház védelmi bizottságának elnöke, Nicoleta Pauliuc emlékeztetett: a jelenlegi törvény szerint az autósok csak a jogosítványukat kibocsátó közlekedési rendőrségnél vizsgázhatnak, illetve annál, amelynek körzetében a közlekedési kihágás történt.

“Megtörténhet, hogy egy Bukarestben élő, aradi állandó lakcímű autósnak Galacon vonják be a jogosítványát. Ha a törvény hatályba lép, akkor Bukarestben is feliratkozhat vizsgára” – magyarázta a szenátor.

Nicoleta Pauliuc elmondta, a jogi és a védelmi bizottság elfogadta a belügyminisztérium módosító indítványát is, amely szerint a törvény csak a kihirdetése után 12 hónappal lép hatályba. A közlekedési rendőrségnek ugyanis időt kell adni arra, hogy valamennyi egységében biztosítsa a vizsgák lebonyolításához szükséges feltételeket.

Az USR PLUS által benyújtott törvénytervezetről a későbbiekben szavaz a szenátus plénuma, a képviselőház pedig a döntő ház.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.