Felhívás!

Tengeri aknát észleltek és semmisítettek meg a román haditengerészek

Tengeri aknát észleltek és semmisítettek meg a román haditengerészek Románia

A védelmi minisztérium vasárnap este közölte, hogy egy tengeri aknát semmisítettek meg Eforie tengerparti szakasza közelében.

A haditengerészeti erők egy, a robbanószerkezetek hatástalanítására és megsemmisítésére szakosodott harci búvárcsapata egy sodródó tengeri akna megsemmisítésére irányuló küldetést hajtott végre a román partoktól mintegy 2 tengeri mérföldre (3,6 km) Eforie előtt – tájékoztatott közleményében a tárca.

A tárca szerint az aknát a parti őrség egyik csapata fedezte fel, és az ilyen helyzetekre vonatkozó nemzeti műveleti eljárásokkal összhangban a tengerészeti mentőbúvárok beavatkozását kérték. A haditengerészet vezetősége utasította a 39. búvárközpontot, hogy tegye meg a szükséges intézkedéseket.

A búvárcsapat vasárnap este fél 8 körül kezdte meg küldetését. A katonai búvárok egy YAP típusú tengerészeti aknát találtak, amely veszélyt jelentett a biztonságos hajózásra a román felségvizeken. Az aknát biztonságos területre szállították és robbantással megsemmisítették – számolt be a minisztérium.

Az Orosz Föderáció 2022. február 24-i, Ukrajnában elindított katonai agressziójának kezdete óta ez volt a román haditengerészeti erők második beavatkozása egy tengeri akna megsemmisítésére. Az első tengeri aknát a katonai búvárok márciusban semmisítették meg Capu Midia térségében, 70 kilométerre a parttól.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.