Felhívás!

Telefonon egyeztetett a Németországban dolgozó román idénymunkások helyzetéről Merkel és Orban

Telefonon egyeztetett a Németországban dolgozó román idénymunkások helyzetéről Merkel és Orban Románia

Ludovic Orban miniszterelnök a Németországban munkát vállaló idénymunkásokról folytatott telefonbeszélgetést szerdán Angela Merkel német kancellárral.

A kormány közleménye értelmében a beszélgetést a német kancellár kezdeményezte, aki biztosította Orbant, hogy figyelemmel követi a Németországban dolgozó román munkások helyzetét, jogaiknak tiszteletben tartását, és a kormány a törvényes keretek módosítását kezdeményezte, hogy fokozott védelmet biztosítsanak és garantálják a román munkavállalók jogait.

A két fél abban is megegyezett, hogy amint a nemzetközi járványügyi helyzet engedi, újra kell kezdeni és meg kell erősíteni a kétoldalú politikai párbeszédet a két kormány között.

A román miniszterelnök gratulált német hivatali kollégájának azért a hatékonyságért, amellyel a német kormány a COVID-19 pandémia okozta válságot kezelte.

Ludovic Orban miniszterelnök a Németországban munkát vállaló idénymunkásokról folytatott telefonbeszélgetést szerdán Angela Merkel német kancellárral.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2020. május 29., 8:20
    ÉRTÉKELÉS: 2

    A román miniszterelnök gratulált Angela Merkel német kancellárral idénymunkásokról folytatott telefonbeszélgetést szinkron tolmáccsal vagy a minden lében kanal elnok forgatta a szavakat s a szemet.