Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Tăriceanu: hétfőn a szenátus elé kerül a külföldi szavazást szabályozó törvénytervezet

Tăriceanu: hétfőn a szenátus elé kerül a külföldi szavazást szabályozó törvénytervezet Románia

Hétfőn a szenátus plénuma elé terjesztik a külföldön élő román állampolgárok szavazására vonatkozó tervezetet – jelentette be a házbizottsági ülés után a felsőház elnöke, Călin Popescu-Tăriceanu.

Hirdetés
Hirdetés

Tăriceanu közölte, az ülés során elindították a tervezet plénum elé kerülését megelőző folyamatokat, azaz jóváhagyás végett átküldték azt az illetékes intézményeknek és felsőházi szakbizottságoknak. A testületeknek még a mai (hétfői) nap folyamán meg kell fogalmazniuk észrevételeiket és szavazniuk kell a projekt jóváhagyásáról, hogy az a szenátus plénuma, majd a képviselőház elé kerüljön.

A tervezet kidolgozásával megbízott, Dorin Bădulescu szenátor által vezetett parlamenti különbizottság által elfogadott szöveg értelmében a külföldön élő román állampolgároknak nem egy, hanem három egymást követő nap áll majd rendelkezésükre, hogy leadják voksukat, az urnazárást pedig indokolt esetben éjfélig is kitolhatják, hogy azok a személyek is sorra kerülhessenek, akik 21 órakor még a választókörzetek előtt állnak sorban. Egy másik módosítás lehetővé tenné a levélben történő szavazást az államelnök-választásokon is.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük