Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Tăriceanu: az ország fejlődését a korrupció és a párhuzamos állam akadályozza

Tăriceanu: az ország fejlődését a korrupció és a párhuzamos állam akadályozza Románia

Az ország fejlődését a korrupció és a párhuzamos állam akadályozza – jelentette ki szombaton Craiován Călin Popescu-Tăriceanu, a Liberálisok és Demokraták Szövetségének (ALDE) elnöke.

A párt európai parlamenti jelöltjeinek bemutatásán résztvevő politikus szerint harminc évvel a kommunizmus bukása után ismét visszatért az a terrorrendszer, amely negyvenöt évig vezette az országot.

Meglátás szerint azok, akik 1989-ben az életüket adták, azok „nem kenyérért és szalámiért” haltak meg, hanem a szabadságért.

Hirdetés
Hirdetés

„Elképzelni sem tudtam volna, hogy harminc évvel a kommunizmus bukása után visszatér Romániába a terror: a telefonok lehallgatása, a szekuritate és az ügyészség összefonódása” – jelentette ki Călin Popescu-Tăriceanu az összegyűlt mintegy ezer ember előtt, és hozzátette: pártjával azt tűzte ki célul, hogy megszabadítsák az igazságszolgáltatást a párhuzamos állam ‘hiénáitól’.

Véleménye szerint az elmúlt tizennégy évben Romániát egy párhuzamos hatalom uralta, amely eltüntetett mindenkit, aki nem állt be a táncba, és a helyzet oda fajult, hogy a választások eredményeit „Coldea és Kövesi segítségével az Oprea nappalijában határozták meg”. Călin Popescu-Tăriceanu az ötvenes évek koncepciós pereihez hasonlította az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) ploieşti-i, brassói és nagyváradi részlege által kezdeményezett eljárásokat.

„A korrupció elleni küzdelem nem lehet a bosszú vagy a politikai ellenfelek kiiktatásának eszköze. Ez nem boszorkányüldözés, mert nem a harmadik világ egyik diktatúrájában élünk” – mondta az ALDE vezetője és a szenátus elnöke.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük