Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Tăriceanu: A schengeni csatlakozás lehetett volna a román EU-elnökség egyik célkitűzése

Tăriceanu: A schengeni csatlakozás lehetett volna a román EU-elnökség egyik célkitűzése Románia

A schengeni övezethez való csatlakozás lehetett volna Románia egyik célkitűzése arra a periódusra, amíg betölti az Európai Unió (EU) Tanácsának soros elnökségét – jelentette ki szombaton Brassópojánán Călin Popescu-Tăriceanu, a szenátus elnöke.

„Én azt szerettem volna, hogy Románának, Európa általános érdekein túl, saját célkitűzései legyenek, amit megpróbáljon elérni azalatt, amíg betölti az EU soros elnöki tisztségét. (…) Ilyen lehetett volna például az ország csatlakozása a schengeni övezethez. (…) Én úgy láttam, hogy a többi országnak, amelyek betöltötték az elnökséget, szintén voltak saját céljaik, ezt Románia is megtehette volna” – mondta Călin Popescu-Tăriceanu.

Hirdetés
Hirdetés

Véleménye szerint a létező „intézményi szakadás” miatt, Romániának nem sikerül majd kihasználnia az elnökségből adódó előnyöket.

„A legfontosabb intézményeknek, az elnöki hivatalnak, a parlamentnek, a kormánynak szorosan együtt kellene működniük, (…) de mint tudják, nálunk egy intézményi szakadás van, ami odavezet szerintem, hogy Romániának nem sikerül majd kihasználnia az elnökségből adódó előnyöket” – tette hozzá Popescu-Tăriceanu.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük