Hirdetés
Hirdetés

Tanulók Országos Tanácsa: fel kell készülni a piros forgatókönyv alkalmazására az egész országban

Tanulók Országos Tanácsa: fel kell készülni a piros forgatókönyv alkalmazására az egész országban Románia

“Rendkívül fontos”, hogy az iskolák elkezdjék a felkészülést az online tanításra való teljes átállásra, tekintve, hogy ez a forgatókönyv egyre elkerülhetetlenebbé válik a koronavírusos esetek fokozott növekedése miatt, véli a Tanulók Országos Tanácsa.

Hirdetés
Hirdetés

“Ez az a pillanat, amelytől mindannyian annyira tartottunk: az esetek számának gyors, ellenőrizhetetlen növekedése és egyre több megbetegedés az oktatási intézményekben. Felszólítjuk a hatóságokat, főként az oktatási minisztériumot, polgármestereket és iskolaigazgatókat, hozzanak meg minden szükséges intézkedést annak biztosítására, hogy az online tanításra való átállást bármelyik pillanatban meg lehessen valósítani. A tanulók és a pedagógusok egészsége prioritást élvez!” – idézi a Tanulók Országos Tanácsa szerdán kiadott közleményében Rareş Voicu elnököt.

A szervezet szerint sok diák számára lehetetlenné vált az iskolában való fizikai jelenlét, mivel “nem engedhetik meg maguknak” a védőmaszkok és fertőtlenítőszerek megvásárlását, a hatóságok pedig nem biztosítják számukra ezeket.

A számítógépek és táblagépek hiánya pedig az online oktatáson való részvételt teszi lehetetlenné sok tanulók számára, állítja még a Tanulók Országos Tanácsa.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2020. október 8., 10:56
  ÉRTÉKELÉS: 13

  A tagokat oda ki választotta be?! Más helyett ki és miért akar dönteni?! Kik ezek a ” pártkatonacskák”?!😆
  Az iskola túlszabályozott! Régen az orvos nem tartott be annyi szabályt mint az osztálytermekben manapság! Jó lenne ha zöld forgatókönyv szerint hagynák tanítani! Vörösben sem fut el az oktatás, de sárgában felének a fele nem tud csatlakozni! Gyerekként 8-10 órát telefon/számítógép előtt tölteni…….

 • User
  Dátum: 2020. október 8., 16:01
  ÉRTÉKELÉS: 2

  Most amikor a diakok es a tanarok szethortak a virust mar nagyon kesei intezkedes, dehat ez is volt a CEL es miutan az ki volt PIPALVA johet a piros forgatokonyv- FASZA ORSZG MEG FASZABB VEZETOKKEL !