Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Tanügyminiszter: a nyári iskola jó megoldás lehet a lemaradások bepótlására

Tanügyminiszter: a nyári iskola jó megoldás lehet a lemaradások bepótlására Románia

A nyári iskola jó megoldás lehet a lemaradások bepótlására – jelentette ki szerdán Sorin Cîmpeanu tanügyminiszter, miután oktatási kérdésekben tárgyalt a Románok Egyesítéséért Szövetség (AUR) képviselőivel.

Hirdetés
Hirdetés

A tárcavezető megfelelőnek találta az AUR javaslatát, hogy nyári iskolákat szervezzenek a lemaradások bepótlására, de rámutatott: ehhez a tanárok együttműködésére is szükség van, és költségvetési forrásokat is találni kell.

Meglátása szerint a bepótlandó anyagmennyiséget egyénileg kell felbecsülni, és ez nem annak függvénye, hogy mit adott le a tanár, hanem annak, hogy mit sajátított el a tanuló.

Cîmpeanu úgy fogalmazott: “amennyiben klasszikus formában tudjuk kezdeni a második félévet”, be kell pótolni az egészségügyi válság miatt kimaradt anyagot.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2021. január 6., 18:36
  ÉRTÉKELÉS: 2

  Közben meg azt hangoztatják hogy vakcina után még jó pár év míg megszűnik a járvány, úgyhogy itt se tavaszi se nyári iskola nem lesz, csak online bohockodás, erőlködés, butítás!

 • User
  Dátum: 2021. január 7., 11:09
  ÉRTÉKELÉS: 5

  A tanár igyekezhetett, ha a diákok le se … .
  Merje valaki azt állítani, hogy a diákok úgy tanultak, mint ha iskolába jártak volna. Igaz, manapság úgyse sokan!

 • User
  Dátum: 2021. január 7., 13:25
  ÉRTÉKELÉS: 5

  Ja, nem elég, hogy jól megterhelik a dolgozó szülőt otthon az online oktatással, főleg ha kicsi a csemete, bizony sok mindenben kell a szülő a pedagógus szerepét is betöltse a saját munkája mellett, még nyáron is szeretnék ezt a sok sületlenséget tetézni. Már lassan egy éve, hogy megjelent a vírus, de még a tanügy részéről konkrét intézkedést nem sokat láttam, papírmunkát annál inkább. A nyilatkozatokkal mindjárt gátat lehet dugni.

  • User
   Dátum: 2021. január 8., 0:19
   ÉRTÉKELÉS: 0

   Neked mindig , dugni’n jár az eszed?Ha egy gát megvan ,az már dugva van😁.A gát pedig a víznek a rekesztésével történik.Képzelj el egy üveget lekötöd ,celofánnal,,abba már nem kell dugó ,hogy a paradicsomlé kifolyjon.Na jól megmagyráztam, Dugó Dani?