Felhívás!

Tanévkezdéskor az iskolák mintegy 90%-ának lesz egészségügyi működési engedélye

Tanévkezdéskor az iskolák mintegy 90%-ának lesz egészségügyi működési engedélye Románia

Tanévkezdéskor az iskolák mintegy 90%-ának lesz egészségügyi működési engedélye, jelentette ki Daniel Breaz ügyvivő oktatási miniszter szerda este.

A miniszter szerint az iskolák majdnem 86%-a rendelkezik ugyanakkor a katasztrófavédelmi felügyelőségek (ISU) által kiadott engedéllyel.

“Körülbelül az iskolák 86%-nak lesz engedélye a katasztrófavédelmi felügyelőségektől. Egészségügyi engedélye pedig az iskolák körülbelül 90 százalékának” – mondta Breaz a Realitatea TV műsorában.

Azt állította ugyanakkor, hogy tanévkezdéskor megközelítőleg 300 olyan iskola lesz még országszerte, amelyben az illemhely az udvaron található.

“Van pénzünk mind az 1.150 iskola számára (amelyekben jelenleg az udvaron van az illemhely – szerk. megj.). (…) Nem hiszem, hogy tanévkezdésre több mint 300 ilyen iskola marad. (…) Az oktatási tárca kiutalta a polgármesteri hivataloknak a belső illemhelyek kialakítására szükséges összegeket” – hangsúlyozta Breaz.

Ami pedig a tankönyveket illeti, az ügyvivő miniszter azt mondta, hogy azok 99%-a már az iskolákban van.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2019. augusztus 29., 19:47
    ÉRTÉKELÉS: -3

    A tanárok fizetéséből kell egy kicsit levágni példa a 2019-es siralmas érettségi eredmények után,és modernizálni lehet egyből az iskolákat.