Felhívás!

Tánczos Barna: januárban indítjuk el a háztartási gépek roncsprogramját

Tánczos Barna: januárban indítjuk el a háztartási gépek roncsprogramját Románia

Január folyamán indítják el a háztartási gépek roncsprogramját, miután megoldják a honlappal és az alkalmazással kapcsolatos problémát, és jóváhagyják a környezetvédelmi alap (AFM) költségvetését – jelentette ki csütörtökön Tánczos Barna újonnan kinevezett környezetvédelmi miniszter, amikor átvette a tárcavezetői mandátumot Mircea Fechet volt minisztertől.

A háztartási gépek roncsprogramját illető újságírói kérdésre Tánczos leszögezte: “A program sajnos bal lábbal indult. A számítógépes rendszer biztonsága érdekében ezekben a napokban még nem indíthatjuk el, majd csak januárban, amikor meglesz az AFM költségvetése is. Biztosaknak kell lennünk afelől, hogy a rendszer biztonságos”.

A leköszönő miniszter, Mircea Fechet a téma kapcsán rámutatott, az utolsó tesztek elvégzésénél nem működött az internetes alkalmazás, amely több tízezer felhasználó belépését kellett volna hogy koordinálja egy időben. A tárca és a speciális távközlési szolgálat (STS) szakemberei dolgoznak a hiba kijavításán.

“A rendszer jelenleg 40.000, egy időben belépő felhasználót tud kezelni, azonban 100%-ban biztosak kell legyünk abban, hogy az alkalmazás működni fog. Nem akartuk másodszor is nevetségessé tenni a minisztériumot” – fogalmazott a volt miniszter.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.