Felhívás!

Tájékoztató kampány indul a kálium-jodid tabletták szedéséről és tárolásáról

Tájékoztató kampány indul a kálium-jodid tabletták szedéséről és tárolásáról Románia

Tájékoztató kampányt indít a hét elején a kormány és az egészségügyi minisztérium a kálium-jodid tabletták szedéséről és tárolásáról.

A szaktárca vasárnapi tájékoztatásában hangsúlyozta, jelen pillanatban nincs semmiféle olyan veszély, amely szükségessé tenné jódtabletta szedését, a minisztériumnak azonban felelőssége kiosztani ezeket a lakosságnak, illetve tájékoztatni az embereket a helyes használatukról.

A 0 és 40 év közötti korosztálynak szánt tabletták kiosztását április második felében kezdik el, a szaktárca és az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (CNAS) által megszabott eljárás szerint – derül még ki a tájékoztatásból.

Rafila: meg fogjuk találni a törvényes keretet a tabletták szétosztására

A kormány meg fogja találni a törvényes keretet a kálium-jodid tabletták szétosztására – jelentette ki hétfőn az egészségügyi miniszter.

Alexandru Rafila ugyanakkor rámutatott, a tabletták kiosztását csak az ezek szedéséről és tárolásáról szóló lakossági tájékoztató kampány lezajlása után kezdik el.

“Addig nem osztjuk szét a tablettákat, amíg meg nem győződünk arról, hogy mindenki tudja, miről van szó, mert a jód nem megfelelő szedése problémákat okozhat. Biztosíthatom önöket, hogy meg fogjuk találni a törvényes keretet ahhoz, hogy lehetővé tegyük a jódtabletták kiosztását az állampolgároknak” – nyilatkozta a miniszter.

Reményét fejezte ki, hogy a háziorvosok is kiveszik a részüket a tájékoztatási kampányból.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.