Felhívás!

Szülői beleegyezéssel részesülnek majd egészségügyi oktatásban a tanulók

Szülői beleegyezéssel részesülnek majd egészségügyi oktatásban a tanulók Románia

A szülők vagy törvényes gyámok írásos beleegyezésével fognak “életre felkészítő oktatásban”, többek közt a nemi betegségeket és a kiskorúak teherbe esését megakadályozó egészségügyi nevelésben részesülni az iskolások – döntött szerdán a képviselőház.

A 2004/272-es gyermekjogvédelmi törvényt módosító jogszabályt 269 támogató és 3 ellenszavazattal, 35 tartózkodás mellett fogadta el döntő fórumként a képviselőház.

A törvény eredeti formájában azt írta elő, hogy az iskolákban legalább szemeszterenként egy alkalommal részesüljenek “életre felkészítő” oktatásban (többek közt szexuális nevelésben) a tanulók. A PSD és a PNL több törvényhozója javaslatára a jogszabályt úgy módosították, hogy az iskolákban a szülők vagy gyámok írásos beleegyezésével fognak “életre felkészítő rendszeres oktatásban” részesülni a diákok.

Az életre felkészítő oktatás többek közt egészségügyi oktatást jelent, amelynek célja megakadályozni a nemi betegségek terjedését, illetve a kiskorú lányok teherbe esését – olvasható az elfogadott tervezetben.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.