Felhívás!

Szükségállapot: kisajátíthatnak javakat és “közmunkára” foghatják az embereket

Gheorghe Pipera ügyvéd szúrta ki a szükségállapot meghosszabbításáról szóló, Klaus Johannis által kedden aláírt rendeletben, hogy annak életbe lépése után a hatóságoknak lehetőségük lesz arra, hogy javakat sajátítsanak ki, illetve, hogy közérdekű munkára hívják a magánszemélyeket.

A rendelet 87. cikkelyének első paragrafusa szerint a közintézmények és a központi vagy helyi hatóságok kérésére, a törvény által felhatalmazott hatóságok előkészítik és végrehajtják javak kisajátítását, illetve a magánszemélyek behívását közérdekű munkák elvégzésére, a COVID-19 megelőzésének és leküzdésének érdekében, a 1997. évi 132-es számú törvénynek megfelelően.

Az ügyvéd szerint ez tulajdonképpen annyit jelent, hogy amennyiben úgy döntenek, a hatóságok kisajátíthatják az emberek javait és kötelezhetik őket, hogy közérdekű munkát végezzenek.

(stiripesurse.ro)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2020. április 16., 11:31
    ÉRTÉKELÉS: 5

    Hát azok akik szocsiból, pályázatokból(ingyenpénzből) élnek azok ideje is volna valamit az állam fele is fizessenek! Több olyan cég van a környéken amelyek 1-2 millió € kaptak fejlesztésekre,200.000€ panzióépítésre, 50.000€ “maradj otthon” fiatal gazdáknak támogatást, 40.000€ cégalapításhoz,stb Azokat tegyék munkára,vegyék vissza az állam pénzét! Miért kell a dolgozó embert nyomorítani?! 😤😤😤