Felhívás!

Szlovéniában is összegyűltek az aláírások a nemzeti régiók védelmében

Szlovéniában is összegyűltek az aláírások a nemzeti régiók védelmében Románia

A nyolcadik tagállamban, Szlovéniában is összegyűltek a nemzeti régiók védelmében a Székely Nemzeti Tanács által indított európai polgári kezdeményezéshez szükséges támogató aláírások – jelentette be mára virradóra Facebook-oldalán a Székely Nemzeti Tanács.

A Székely Nemzeti Tanács által indított, a Kohéziós politika a régiók egyenlőségéért és a regionális kultúrák fenntarthatóságáért indított polgári kezdeményezés azt a célt szolgálja, hogy uniós szintű jogszabály szülessen azon régiók kiemelt támogatásáról, amelyeket nemzeti, etnikai, kulturális, vallási, nyelvi sajátosságok különböztetnek meg az őket körülvevő régióktól. A polgári kezdeményezést a 27 uniós tagország közül legalább hétből származó, legkevesebb 1 millió uniós polgárnak kell aláírásával támogatnia.

A hét tagállam mindegyikében össze kell gyűjteni az adott országra vonatkozó minimálisan szükséges számú aláírást. A hetedik országot tegnapra virradóra sikerült „kipipálni”, akkorra gyűlt össze a szükséges szavazatszám Spanyolországban, amivel elméletileg minden feltétel teljesült ahhoz, hogy a polgári kezdeményezés sikeres legyen. Izsák Balázs, a Székely Nemzeti Tanács elnöke ugyanakkor óvatosságra intett, közölte: a szervezőknek arra kell összpontosítaniuk, hogy további aláírásokat gyűjtsenek azokból az országokból, ahol éppen csak elérték a száz százalékot, és ahol a hatósági hitelesítés kockáztatja az alsó küszöb teljesítését.

(Marosvásárhelyi Rádió)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.