Felhívás!

Szívügyünk a család mottóval tartja 15. kongresszusát az RMDSZ

Szívügyünk a család mottóval tartja 15. kongresszusát az RMDSZ Románia

Szívügyünk a család mottóval tartja pénteken a 15. kongresszusát a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ).

A Marosvásárhellyel összeépült Marosszentgyörgyön tartandó kongresszus programjában nem szerepel tisztújítás. A szövetség legfőbb döntéshozó testülete meghallgatja és megvitatja Kelemen Hunor elnök beszámolóját, valamint módosítja az alapszabályát. Tematikus beszélgetéseket tartanak ugyanakkor a kongresszus keretében az RMDSZ családvédelmi programjáról, és a jövő évi romániai népszámlálásról.

A szövetség bejelentése szerint a meghívottak közül csütörtökig többek között Florin Cîțu, Románia miniszterelnöke, Semjén Zsolt, Magyarország miniszterelnök-helyettese, a KDNP elnöke, Ludovic Orban, a Nemzeti Liberális Párt (PNL) elnöke, a parlament alsóházának elnöke, Marcel Ciolacu, a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke, Novák Katalin, a Fidesz alelnöke, Magyarország családokért felelős tárca nélküli minisztere, Mezei János, az Erdélyi Magyar Szövetség társelnöke, valamint a vajdasági, kárpátaljai, felvidéki, horvátországi magyar pártok és érdekvédelmi szervezetek vezetői jelezték részvételüket.

A tanácskozást már csütörtökön felvezető rendezvények előzik meg. Ülésezik az RMDSZ nőszervezete, az Országos Önkormányzati Konferencia és a szövetséggel együttműködő ifjúsági szervezeteket tömörítő Magyar Ifjúsági Értekezlet (MIÉRT).

(MTI)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2021. szeptember 17., 12:08
  ÉRTÉKELÉS: 6

  Há milyen kongresszus az tisztelt egypárt, amelyen nincs tisztújítás? Csak úgy összeültetek, hogy ne legyetek szanaszét belterjes UDMR-sek? Szervezett pórhintés a prosztó szemébe?

 • User
  Dátum: 2021. szeptember 18., 5:46
  ÉRTÉKELÉS: 3

  Semmilyen család nem szívügyetek nektek, többet ne hazudozzatok. Harminc év alatt sikerült szétzilálni a kegösszetartóbb családokat is, ki-ki mehet az anyja keservébe megélhetést keresni, mert ti gondoskodtatok arról, hogy itt megélni ebből a fenenagy minimálbérből ne lehessen.
  Amúgy ki szponzorálta ezt a kongresszust? Milyen pénzből rendezik, ki állja a hatalmas költségeket?