Felhívás!

Szijjártó–Meleșcanu találkozó

Szijjártó–Meleșcanu találkozó Románia

„Jó állam- és kormányközi kapcsolatokra törekszünk Romániával, ehhez pedig párbeszédre van szükség” – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Budapesten, miután román kollégájával, Teodor Meleșcanuval találkozott. Utóbbi hangsúlyozta: mindkét fél nyitottan közelíti meg a kérdéseket.

A magyar tárcavezető kiemelte: párbeszéd nélkül sosem lesznek közös sikerek és bizalom a két ország, nép és kormány között. Kifejtette: Magyarország talán legérzékenyebb kétoldalú kapcsolatrendszere a magyar-román, így mindig óvatosan kell hozzáállni kérdésekhez, ezért a legjobb, ha „az egyszerűséget választjuk az okoskodás helyett”, és a közös érdekek alapján állunk a kapcsolatokhoz „trükkök és túlbonyolítás helyett”. Ez azt jelenti, hogy ha jó a kapcsolat Magyarország és Románia, a kormányok között, az jó minden románnak és magyarnak, függetlenül attól, hogy melyik ország területén él – mondta.

Teodor Meleșcanu román külügyminiszter hangsúlyozta: mindkét fél nyitottan közelíti meg a kérdéseket azzal a nyilvánvaló szándékkal, hogy megtalálják a megoldásokat, így fejlődhetnek a kapcsolatok mindkét ország előnyére. A tárcavezető továbbá felvetette, hogy együttes magyar-román kormányülést kellene tartani.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2017. március 5., 22:46
    ÉRTÉKELÉS: 1

    Hofi szellemének jelenléte hiányában, lehet nem sikerült eléggé. Azt gondolom, Tőkés irodájából sem volt meghívott. A magyar köztisztviselő figyelmét ezer százalékban nem hívták fel, ilyen Csiholodakok jelenlétére.