Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Szigorúbban büntetik a kiskorúaknak dohánytermékeket árusító üzleteket

Szigorúbban büntetik a kiskorúaknak dohánytermékeket árusító üzleteket Románia

A képviselőház kedden döntő házként egyhangúlag elfogadta a 18 év alatti fiataloknak dohánytermékeket árusító kereskedelmi egységekre kiszabható szankciókat szigorító törvénytervezetet.

Hirdetés
Hirdetés

Mind a 296 jelen levő képviselő igennel szavazott.

A tervezet a dohányzás hatásainak megelőzéséről és leküzdéséről szóló 2002/349-es törvény 10. cikkelyét, illetve a társadalmi együttélés és a közrend szabályait sértő cselekmények büntetéséről szóló 1991/61-es törvény 3. paragrafusának 3. bekezdését módosítja.

A jogszabályban előírt intézkedések az alkoholtartalmú italok és dohánytermékek kiskorúaknak történő árusítását tiltó jogszabályok betartására kényszerítik a kerskedelmi egységeket, és elriasztják a kiskorúakat e termékek megvásárlásától.

E szerint a tilalom megszegése 10.000 lejes pénzbírsággal és a kereskedelmi egység működésének 30 napra történő felfüggesztésével büntetendő az első kihágás esetében, míg az újabb kihágás elkövetése 20.000 lejes pénzbírságot és a létesítmény bezárását vonja maga után.

A tervezet azt is előírja, hogy 10-től 30 napig terjedő időtartamra bezárhatják a kiskorúakat vagy nyilvánvalóan ittas állapotban vendégeket alkoholtartamú italokkal kiszolgáló lokálolokat.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2022. február 22., 21:05
  ÉRTÉKELÉS: 0

  10-30 napig bezárják a kiskorúakat?!😂😂😂
  Kiürülnek az iskolák! 1-4 ben is van bagós😆😎 ne is beszélve 5-8 és 9-12 ben!😎
  Holnap, holnapután 1 tiszteletkört az iskolák környékén?! Ha 100 gyereket 1 reggel nem videóznak le, akkor összejátszanak velük!😁
  A sulik környékén minden üzletben kapni szálra is! cigit, kávét, de X helyen alkoholt is fogyaszthat a tulaj udvarán és „szeparéjában”😆 Meddig?! Sok iskola szemet huny és ” kijelölt” dohányzóhelyet biztosít a nikotinfüggőknek!😂