Hirdetés
Hirdetés

Személyesen találkozott Johannis és Dăncilă a Cotroceni-palotában

Személyesen találkozott Johannis és Dăncilă a Cotroceni-palotában Románia

Az Államelnöki Hivatal megerősítette, hogy Klaus Johannis elnök csütörtökön a Cotroceni-palotában találkozott Viorica Dăncilă miniszterelnökkel, és a referendum eredményéről, valamint a kormányzásról folytattak megbeszélést.

Hirdetés
Hirdetés

Az Államelnöki Hivatal Agerpres hírügynökséghez eljuttatott közleménye értelmében az államfő és a miniszterelnök “a népszavazás eredményéről és a kormányzás helyzetéről” tárgyalt. A megbeszélést az tette szükségessé, hogy a május 26-i szavazást követően, az utóbbi napokban “gyökeres változások” történtek – teszi hozzá a közlemény.

Dăncilă: beszéltem az államelnökkel a miniszterek kinevezéséről

Viorica Dăncilă miniszterelnök közölte a csütörtöki kormányülés kezdetén, hogy a miniszterjelölésekről tárgyalt Johannis elnökkel, és reményei szerint rövidesen választ kap javaslataira.

“Stabilitásra és a kormányzás folytonosságára van szükségünk. Ma a Cotroceni-palotában beszéltem az államelnökkel a miniszterek kinevezéséről, valamint a referendum eredményének gyakorlatba ültetéséről. Azzal a három tárcával kapcsolatban, amelyeket jelenleg ügyvivő jelleggel vezetnek, minden miniszterjelöltről és a kormányfőhelyettesre tett javaslatról, valamint a stratégiai partnerségekről is külön tárgyaltunk. Remélem, rövid időn belül választ kapunk az államfőtől” – mondta Dăncilă.

A kormányfő hozzátette, rövidesen a Szociáldemokrata Párt vezetőségén belül, majd a koalíciós partnerrel is tárgyalásra kerül sor. ‘Olyan döntést fogunk hozni, amely tükrözi majd az állampolgárok referendumon kifejezésre juttatott akaratát. Véleményem szerint a megoldást egy törvénymódosítás jelentheti, amelyet a parlament vitat meg és fogad majd el’ – tette hozzá.

Az Államelnöki Hivatal már korábban megerősítette, hogy Klaus Johannis elnök csütörtökön a Cotroceni-palotában személyesen találkozott a miniszterelnökkel.

 

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük