Felhívás!

Személyautó tetőcsomagtartójából került elő egy határsértő a bolgár-román határon

Személyautó tetőcsomagtartójából került elő egy határsértő a bolgár-román határon Románia

Egy személygépkocsi tetőcsomagtartójában megbújt határsértőt fedeztek fel a román hatóságok pénteken a bolgár-román határon.

A gépkocsival egy 50 éves georgiai állampolgár jelentkezett belépésre Giurgiunál, a legforgalmasabb bolgár-román közúti határátkelőnél. A jármű átvizsgálása során a tetőcsomagtartóból egy 42 éves szíriai férfi került elő. A román határrendészek kihallgatásuk nyomán megállapították: a gépkocsivezető a bolgár tengerparton, Várnánál vette fel a szíriai férfit, aki ezer eurót ígért neki, ha eljuttatja Németországba.

A két ország közti toloncegyezmény alapján a román határrendészek átadták a két férfit a bolgár hatóságoknak, hogy lefolytassák ellenük a bűnvádi eljárást.

A román határrendészet naponta számol be a határátkelésre jelentkező járművekben megbújt, Nyugat-Európába tartó illegális bevándorlók előállításáról. Ugyancsak pénteken, a magyar határszakaszon, a Nagylak-Csanádpalota autópálya-határátkelőnél három, festékdobozok között elrejtőzött afgán határsértőt fedeztek fel egy bolgár kamion rakterében, kedden pedig több mint húsz migráns került elő a román-magyar határátkelőkön átvizsgált járművekből.

(MTI)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.