Felhívás!

Szaktárca: 244 tanuló és 329 alkalmazott fertőződött meg koronavírussal a félév kezdete óta

Szaktárca: 244 tanuló és 329 alkalmazott fertőződött meg koronavírussal a félév kezdete óta Románia

A február 8-a és 11-e közötti időszakban 244 tanuló és 329 tanügyi alkalmazott fertőződött meg koronavírussal – jelentette be csütörtök este az oktatási minisztérium.

A tárca közleménye szerint 171 osztályban függesztették fel az oktatást.

A dokumentum szerint az első négy nap alatt tízezer tanulóra egy igazolt fertőzés jutott, ez sokkal jobb arány, mint amit a felnőtt lakosság körében regisztrálnak. Argeş, Brăila, Giurgiu, Neamţ, Szeben, Szatmár, Tulcea és Vâlcea megyében egyetlen esetet sem jegyeztek.

“A koronavírus lappangási idejét figyelembe véve, az eddig regisztrált esetek az iskolakezdés előtti héten történt fertőzéseket tükrözik” – jegyzi meg a közlemény.

A tanügyminisztérium fontosnak tartja, hogy folytassák a járványügyi szűrést, hogy otthon maradjanak azok a tanulók, akiknek fertőzéses tüneteik vannak, és hogy állandó kapcsolatot tartsanak a családorvossal.

A félév eleje óta diagnosztizált tanulók fele bukaresti, vagy Kolozs vagy Arad megye

A második szemeszter eleje óta koronavírussal diagnosztizált tanulók fele Kolozs vagy Arad megyei, illetve bukaresti – közölte Sorin Cîmpeanu tanügyminiszter.

Cîmpeanu arról számolt be a Digi24 műsorában, hogy Bukarestből, valamint Arad és Kolozs megyéből összesen 122 koronavírusos tanulóról érkezett jelentés csütörtök délután 18 óráig. Ez az egész országban regisztrált fertőzött diákok számának pontosan a fele – tette hozzá.

A miniszter megismételte azt a felhívást, hogy amennyiben a szülők a megbetegedés legkisebb jeleit is észlelik gyermekükön, ne engedjék közösségbe.

Bukarestben a félév kezdete óta 64 iskolás gyermekről derült ki, hogy fertőzött. A tanügyminiszter ezt a nagyobb mobilitással magyarázza.

Cîmpeanu ugyanakkor kilátásba helyezte, hogy az elmúlt napok tapasztalatából kiindulva az egészségügyi miniszterrel közösen kiegészítő intézkedéseket hoznak az iskolák működésével kapcsolatban, ugyanis ‘továbbra is fokozott óvatosságra van szükség’.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.