Felhívás!

Szakértő: Románia már a koronavírus-járvány harmadik hullámában van

Szakértő: Románia már a koronavírus-járvány harmadik hullámában van Románia

Románia már a koronavírus-járvány harmadik hullámában van – állítja az Orvosi Innovációs Központ elnöke. Marius Geantă szerint továbbra sem végeznek elég tesztet az országban. Véleménye szerint a harmadik hullám már két-három hete elkezdődött, de ez az adatokban csak az utóbbi héten kezdett megmutatkozni.

Hozzátette, az országban kevesebb tesztet végeznek, mint amennyit az Európai Betegségellenőrzési Központ javasol, ezért viszonylag alacsony a napi új fertőzések száma az őszi adatokhoz képest. Az intenzív osztályon kezeltek száma csak kevés nap csökkent 900 alá, ami pontos mutatója a járványnak – mondta. Marius Geantă arról is beszélt, mi okozhatta a fertőzések számának növekedését az utóbbi időben.

Elmondta, az iskolák megnyitása egybeesett a számok emelkedésével, de azt is láthattuk, hogy milyen tömeg volt a sípályákon vagy a téli üdülőhelyeken. Amennyiben szigorítanak az intézkedéseken, korlátoznak bizonyos tevékenységeket, akkor nagyon elővigyázatosan kell ezt megtenni. Egyet jelent az iskolák bezárása és teljesen mást a vendéglátóipari tevékenységek korlátozása az üdülőhelyeken – mondta a szakember.

(Marosvásárhelyi Rádió)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.