Felhívás!

Súlyosan megsérült egy ejtőernyős, miután nem nyílt ki az ernyője

Súlyosan megsérült egy ejtőernyős, miután nem nyílt ki az ernyője Románia

Súlyos sérülésekkel szállítottak kórházba egy 19 éves fiatalembert kedden Marosvásárhelyen, miután ejtőernyős ugrás közben nem nyílt ki az ernyője és lezuhant – értesült az Agerpres hírügynökség.

A Marosvásárhelyi Repülőklub illetékesei megerősítették az értesülést, de nem árultak el részleteket az incidensről. 

A Román Repülőklub bejelentette, a balesetet az okozta, hogy a fő ejtőernyő nem nyílt ki teljesen.

Az intézmény közleménye szerint mind a fő, mind a tartalék ejtőernyő csak részben nyílt ki, és összegabalyodtak, így találták meg azokat az ugrás helyszínén. A 19 éves fiatalember a 17. ugrását hajtotta végre az ejtőernyős engedély megszerzését célzó tanfolyam keretében, amikor a baleset történt. A klub képviselői azonnal riasztották a mentőket és minden illetékes hatóságot.

A polgári repülésbiztonságért felelős hatóság (AIAS) ellenőrei vizsgálják a baleset okait. A Román Repülőklub vezetősége elrendelte az ejtőernyős tevékenység felfüggesztését az összes területi repülőklubnál a baleset okainak megállapításáig – olvasható a Román Repülőklub honlapján közzétett közleményben.

A SMURD Maros megyei egységének koordinátora, Maria Salanţa szerint a fiatalember mély kómában van, 13.45-kor az állapota “viszonylag stabil” volt, de várták a CT (komputertomográf)-vizsgálat eredményeit.

“Nagyon nagy magasságból zuhant le. Mély kómában volt, amikor az intenzív terápiás csapat átvette, és többfajta kivizsgáláson kell átesnie, mert több sérülést szenvedett. Elvégezték a CT-vizsgálatot, várjuk az eredményt” – mondta Maria Salanţa.

Képünk illusztráció.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.