Felhívás!

Sorina Pintea: Az ‘álpáciens’ a korrupcióellenes harc része

Sorina Pintea: Az ‘álpáciens’ a korrupcióellenes harc része Románia

Az ‘álpáciens’ a korrupcióellenes stratégia része, amelyet 2020-tól fognak alkalmazni – mondta el a România tévének adott telefonos interjúban Sorina Pintea egészségügyi miniszter.

A tárcavezető szerint már tesztelik a ‘titokzatos páciens’ módszert, és több negatív tapasztalatuk is volt, nem csak az orvosokat illetően.

Példának azt a személyt hozta fel, aki a gépkocsivezetői vizsgához szükséges orvosi vizsgára jelentkezett egy állami kórházba, ahol a törvényes tarifa mellett, egy többletösszeget is kértek a ‘gyorsaságért’.

Az álpáciensek három hete jelentek meg a kórházakban – mondta el a tárcavezető. A miniszter szerint az eljárásra azért van szükség, mert ‘nem szenvedhet az egész egészségügyi rendszer azért, mert egyesek nem tartják be a szabályokat’, és hozzátette: az akció azok ellen irányul, akik kenőpénztől teszik függővé az egészségügyi szolgáltatást.

(Agerpres, erdon.ro)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2019. július 17., 11:25
  ÉRTÉKELÉS: 9

  Mátyás király is álruhában járta az országot!!
  Mindegy milyen módszerrel, de szűnjön már meg az a divat, hogy a beteg egyik legnagyobb gondja a kórházban, hogyan tudja a borítékot átnyújtani az orvosnak. Abszolút mindenki tudja, hogy továbbra is elfogadják az orvosok a hálapénzt. Tiszteletem a tudásuk, a munkájuk iránt, egyesek reggeltől estig dolgoznak a kórháznál, majd a magánrendelőkben, befektetnek pénzt és normális, hogy profitot is remélnek. Az állam fizesse meg becsületesen a munkájukat, nincs ezzel semmi baj. Az nem helyes, amikor az állami és a magánrendelés egybefolyik, vagyis a kórháztól/járóbeteg rendelőtől átviszi a magánhoz a pácienst az orvos, illetve amikor elfogadja a borítékot. Hány szegény ember az alapvető szükségleteitől vonja meg a pénzt, csakhogy tudjon adni. Az is felháborít, hogy szegény falusi nyugdíjasok is nyomják a családorvos zsebébe a kis pénzecskét akkor is, ha felírja a krónikus betegségekre a gyógyszereket. Nyílt titok az is, hogy a kórházakban a nővérek, a személyzet elvárja, hogy a beteg pénzt, kis figyelmességet adjon, a kedvesség, odafigyelés mértéke ettől függ- gyorsan hozzá teszem, hogy a kevés kivétel mellett ez általános, minden osztályon, mindegyik kórházban.
  Szóval hajrá, álpáciensek, hátha ez segít!!!