Felhívás!

Sokkolják a lakosságot a magas energiaszámlák

Sokkolják a lakosságot a magas energiaszámlák Románia

Az energiaárak robbanása, és a szolgáltatók kapzsisága „lassan már emberéleteket követel” – írja a Főtér.ro.

A hírportál beszámolt arról, hogy az elmúlt nap során két szomorú eset is történt: egy Gorj megyei férfi öngyilkosságot kísérelt meg, egy brăilai lakos pedig szívinfarktust kapott a havi számlája láttán.

Előbbi egy 800 lejes villanyszámlát kapott kézhez, és mivel a teljes jövedelme havi 120 lej szociális segélyben merül ki, úgy érezte, hogy ennek a földi életnek már nincs semmi értelme. A férfi fia rémülten hívta fel Turburea község polgármesterét azzal, hogy apja megpróbált egy késsel végezni magával, miután kibontotta a számla borítékját. A polgármester orvosi segítséggel sietett a helyszínre. Szerencsére a szúrt seb nem volt életveszélyes, az elöljáró pedig igyekezett megnyugtatni a férfit, hogy majd csak találnak valami megoldást.

A másik férfinak egy 2000 lejes gázszámlát kézbesített a postás, amitől annyira rosszul lett, hogy a felesége azonnal kihívta a mentőket. Az orvosok infarktust állapítottak meg nála, és azt tanácsolták, hogy próbálja megőrizni a nyugalmát. A férfi szerint a korábbi számlákhoz képest tízszeres árat szabott ki neki a szolgáltatója, amivel szerinte gúnyt űznek az előfizetőkből.

Virgil Popescu energiaügyi miniszter könyörtelen szankciókkal fenyegette meg az energiaárak befagyasztásáról, illetve kompenzálásáról szóló törvényt kapzsiságból kijátszó szolgáltatókat, és azt tanácsolta a fogyasztóknak, hogy ne fizessék ki a gyanús számlákat.

(Hirado.hu)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
   Dátum: 2022. január 14., 13:13
   ÉRTÉKELÉS: 1

   Hát persze ,az a “budzsetáris”(magyrul állami közalkalmazott),akinek minimálbére van annak jút 20-25000 € kocsit venni.
   Hát nem mindig ezek állnak sorban az autódílereknél?Ja nem!Csak nézegetik
   azokat,kívülről nyalogatják a mézesüveget
   de az INGYEN VAN.Maga is nyalogathatja,hátha okosodik tőle.

 • User
  Dátum: 2022. január 13., 18:49
  ÉRTÉKELÉS: 2

  Mit élünk meg, dolgozz s amit kapsz add oda ezeknek hónapról hónapra!!! S nem is szégyenlik magikat egyáltalán! Sőt még dicsekednek, hogy hogy meg emelnek mindent és ezt a politikusok is engedik…. Mondjuk mit is várunk el töllük, brüsszel a zunió tudja mi jó nekünk. (Meg sem érdemlik, hogy brüsszelt meg az uniót nagy betűvel írjam részemről, na meg helyesenl!) 😄
  Nehogy olyan történjen egy nap, mint ott egy kicsivel arrébbacska ne, nem is olyan rég. (Kazahsztánba)
  Emeljenek meg mindent a 100x-mar hitvány banda s lakjanak vele jól, franc a @@@kat egye meg.
  Az a baj egy gyenge nép vagyunk, hogy engedünk ezeknek….!!!!!