Felhívás!

Sok a külföldi a MOGYE-n

Évről évre nő a Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem (MOGYE) orvosi vagy fogorvosi karára felvételiző külföldiek száma – derül ki a felsőoktatási intézmény honlapján közzétett adatokból.

Idén 450 külföldi jelentkezőt jegyeztek, 186-tal többet, mint 2016-ban, és négyszer többet, mint 2013-ban, amikor 110-en iratkozak fel a felvételire. A MOGYE orvosi karán összesen 150, a fogorvosi karon 30 tandíjas helyet tartanak fenn külföldiek számára a 2017/2018-as egyetemi évben.

A MOGYE által három éve alkalmazott, úgynevezett early admission (korai felvételi) eljárás keretében 173 külföldi érdeklődő jelentkezett az orvosi, 25 a fogorvosi karon meghirdetett helyekre, és hozzávetőlegesen 100-an felvételt is nyertek. „Ennek a rendszernek a lényege, hogy így olyanok jelentkeznek, akik tényleg a MOGYE-n szeretnének tanulni, nem pedig olyanok, akiket nem vettek fel más egyetemekre” – állítja a felsőoktatási intézmény rektora, Leonard Azamfirei.

Idén Németországból, Olaszországból, Magyarországról, Ausztriából, Svédországból, Finnországból, Norvégiából, az Amerikai Egyesült Államokból, Izraelből, Indiából, de Dél-Amerikából és Afrikából is jelentkeztek diákok.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.