Felhívás!

Röviden

Végzetes zuhanás

Életét vesztette egy 30 éves férfi, miután kedden délután lezuhant egy besztercei panelház kilencedik emeletéről. A baleset színhelyére több mentőcsapat is kivonult, de a férfi életét nem sikerült megmenteniük. A rendőrség kivizsgálást indított a férfi személyazonosságának megállapítására és a baleset körülményeinek kiderítésére.

 

Gyilkos traktor

Agyonnyomott hétfő délután egy férfit a traktorja a Beszterce-Naszód megyei Somkerék erdejében, amikor megpróbált egy meredek oldalon felmenni, és az erőgép ráborult. A baleset helyszínére több mentőcsapat is kivonult, a 45 éves férfit kihúzták az traktor alól, de életét nem tudták megmenteni. Crina Sîrb, a megyei rendőrség szóvivője szerint a férfi másodmagával fáért ment az erdőre, és a baleset akkor következett be, amikor egy meredek oldalon próbáltak felmenni a traktorral. A másik személy sértetlenül megúszta a balesetet.

 

Tarolt a Babuka

Búzási Gyopár-Orsolya Babuka a fűben című animációs mozija nyerte el a legjobb magyar rövidfilm, a legjobb nemzetközi kísérleti film díját, valamint a Magyar Média Mecenatúra program által felajánlott díjat a 28. Mediawave összművészeti fesztiválon. A fiatal erdélyi rendező filmje egy gyönyörű, fiatal nőről szól, akinek életében a háború idején, a legnagyobb nyomorban felbukkan egy titokzatos amerikai megmentő, aki szerelemből mindent meg akar adni neki.

 

Lángoló nemzeti park

A Domogléd-Cserna Nemzeti Parkban pénteken ütött ki tűz, amelyet egy arra járó turista észlelt és jelentett. Egy feketefenyő-ültetvényen csaptak fel a lángok, és fennállt a veszélye annak, hogy átterjednek a közeli bükkerdőre is. Szombaton a többtucatnyi tűzoltó munkáját két helikopter segítette. Ezeknek köszönhetően estére sikerült körbehatárolni a tüzet, így a lángok nem terjedtek tovább az éjszaka folyamán. Vasárnap reggel újrakezdték a légi tűzoltást, de az erős szél miatt vissza kellett hívni a helikoptereket, csakúgy, mint hétfőn. Az oltási munkálatokat nehezíti, hogy a tűz a nemzeti park egyik nehezen megközelíthető, 40 fokos dőlésszögű sziklás oldalán ütött ki, 1100 méteres magasságban, Herkulesfürdőtől 25 km távolságra, amelyből 15 km földút.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.