Felhívás!

RÖVIDEN

500 személyt evakuáltak

Ellenőrzött körülmények között a szabadba engedték a gázt a szivárgó tartálykocsiból, így visszatérhet otthonába az a több mint ötszáz személy, akiket az incidens miatt evakuáltak a Galac megyei Traian település térségében. A cseppfolyósított autógázt (LPG) szállító tartálykocsin 11 óra körül észlelték a szivárgást, a környéken azonnal leállították a járművek és a vonatok közlekedését. A meghibásodott tartálykocsit egy ideig még megfigyelés alatt tartja a brăilai katasztrófavédelem vegyi, biológiai, radiológiai és nukleáris (CBRN) balesetekkor bevethető mentőjárművének személyzete. A tartálykocsit üzemeltető, caracali székhelyű céget 5.000 lejre bírságolta a katasztrófavédelem, amiért nem megfelelő műszaki állapota ellenére is használta a járművet, robbanásveszélyt idézve elő. 

„Tévedésből” szabadlábon

Szolgálati hanyagság miatt in rem (azaz a bűncselekmény elkövetésére irányuló gyanú megalapozottságát vizsgáló) eljárást indított a giurgiui bírósági ügyészség, miután a sajtóban olyan hírek jelentek meg, miszerint tévedésből kiengedtek a giurgiui börtönből három fogvatartottat. A „tévedésből szabadon bocsátott” elítéltek közül kettőt visszavittek a börtönbe, a harmadikat – egy Vaslui megyei férfit – azonban nem találják a hatóságok.

Halálos munkabaleset

Felszínre hozták a katonai tűzoltók a Petrozsény közelében történt munkabaleset áldozatainak holttestét, a három munkás egy vasúti hídnál dolgozott, amikor rájuk omlott a föld. A férfiak 52, 58, illetve 63 évesek voltak. Szemtanúk szerint a földomláskor egy körülbelül háromtonnás szikladarab is aláhullott; több mint húsz katonai tűzoltó dolgozott a holttestek kiemelésén. Az ügyben gondatlanságból elkövetett emberölés, valamint a munkabiztonsági és munka-egészségügyi intézkedések elmulasztása, illetve be nem tartása miatt indult eljárás.

Becsületes rendőrcsemete

Pénzzel tele pénztárcát talált egy üzlet polcán egy 11 éves, Brassó megyei gyerek, első dolga volt, hogy telefonált édesapjának, aki a négyfalusi rendőrség biztoshelyettese. A pénztárcában 2.000 lej készpénz, személyi iratok és bankkártyák voltak. A gyermek mindkét szülője rendőr, az általuk közvetített erkölcsi értékek ösztönözték arra, hogy telefonáljon a szüleinek, hangsúlyozza az esetről kiadott közlemény.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.