Felhívás!

RÖVIDEN

Lelőtték a fatolvajt

Belehalt sérülésébe az a férfi, akit lelőttek vasárnap a Maros megyei rendőrök, miután falopáson kapták és nem állt meg a felszólításra. A Beresztelke község erdejében történt incidenst a Maros megyei ügyészség vizsgálja. Andreea Pop, a Maros Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője szerint a falopásról a 112-es egységes hívószámon értesítették a rendőröket, akik erdészekkel vonultak a helyszínre. A szóvivő azt mondja: a lopáson ért férfi nem állt meg a felszólításra, ezért a rendőrök fegyverüket használták.

Tiltakoznak a szakszervezetek

Sztrájkőrséget állnak hétfő délután az Országos Szakszervezeti Tömb tagjai 29 megyében a prefektúraépületek előtt, illetve a fővárosban, a kormánypalota előtt. A szakszervezet így tiltakozik az ellen, hogy nem kapott választ követelésére, amelyben kérte, mondjon le a kormány a társadalombiztosítási járulék terhének a munkavállalóra való áthárításáról. Amennyiben az továbbra sem reagál követeléseikre, október 30-a és november 10-e között helyi szintű tiltakozó akciókat, illetve egy bukaresti tüntetést is terveznek.

Tăriceanu keresete

Az alkotmánybírósághoz fordult hétfőn Călin Popescu-Tăriceanu szenátusi elnök, kérve a taláros testületet, állapítsa meg, hogy alkotmányos természetű jogi konfliktus keletkezett a kormány és az Országos Korrupcióellenes Ügyészség között (DNA). A felsőház elnökének keresete értelmében az alkotmányos természetű jogi konfliktus azáltal keletkezett, hogy a DNA bűnügyi vizsgálatot kezdeményezett a 2013/858-as kormányhatározat elfogadásával kapcsolatban. Kéri a konfliktus és ennek okának megállapítását, illetve annak leszögezését, hogy az elkövetkezőkben az ügyészek nem indíthatnak vizsgálatot kormányhatározatok elfogadásának körülményeivel, alkalmasságával vagy törvényességével kapcsolatban.

Lakat a polgármesteri hivatalra

Egy Botoşani megyei polgármester bejelentette, lakatot tesz a polgármesteri hivatal ajtajára és hazaküldi az alkalmazottakat, ha nem kap pénzt a bérek kifizetésére és a fenntartási költségek törlesztésére. Dimăcheni község polgármestere, Ştefan Cojocariu hétfőn azt nyilatkozta, hogy a közigazgatási tevékenység felfüggesztését és a hivatal bezárását fontolgatja. A község önkormányzatának több mint egymillió lejre lenne szüksége, hogy év végéig fedezni tudják a kiadásokat.

 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.