Felhívás!

Röviden

Világrekord Gyulafehérváron

Világrekordot döntöttek szombaton, Gyulafehérváron a legnagyobb, emberekből álló országtérkép megformázásával. A szervezők szerint Románia térképének kialakításában 4807 személy vett részt, többnyire iskolások, akik az ország különböző településeiről érkeztek Gyulafehérvárra. A térképet fekete köpenyt viselő résztvevőkből formázták meg, fehér köpenyes társaik pedig középen a 100-as feliratot alakították ki, utalva Erdély és Románia egyesülésének századik évfordulójára. A Guinness rekordok könyvének küldöttsége hivatalosan is elismerte a világrekordot, amelyet Mianmar tartott eddig: a délkelet-ázsiai ország térképét 3466 ember tömegéből formázták meg idén február 12-én.

 

Golyóval a fejben

Lőtt sebbel a fején, holtan találtak rá vasárnap egy 48 éves katonára egy vidombáki egységnél. A Brassó megyei mentőszolgálat vasárnap reggel 10 órakor kapta a riasztást a 112-es egységes segélyhívószámon. A védelmi minisztérium közlése értelmében Miclea Alexandru zászlós a brassói 2-es hegyivadász dandárhoz tartozó vidombáki 206-os légvédelmi tüzérzászlóaljnál szolgált. Holttestére az egység bejáratánál talált rá a szolgálatos tiszt. A brassói katonai ügyészség nyomozást indított az eset körülményeinek kiderítésére, és az érintett egységnél is belső vizsgálatot rendeltek el.

 

Tragédia az úton

Három személy meghalt, ketten megsérültek egy közlekedési balesetben, amely vasárnap reggel történt a Kolozs megyei Bánffyhunyad Nagyvárad felőli kijáratánál, amikor egy személygépkocsi – egyelőre ismeretlen okból – áthajtott a szemközti sávba, és frontálisan ütközött egy szemből jövő, szabályosan közlekedő autóval. Előbbi jármű 31 éves vezetője és utóbbi sofőrje, illetve utasa a helyszínen életét vesztette. A balesetet okozó autó két utasát kórházba szállították.

 

Plumb a tanügy élén

Rovana Plumb európai alapokért felelős minisztert bízzák meg ideiglenesen az oktatási tárca irányításával – értesült az Agerpres politikai forrásokból. Viorica Dăncilă miniszterelnök állítólag már el is küldte erre vonatkozó javaslatát Klaus Johannis államfőnek. Az oktatási miniszteri tisztség azután üresedett meg, hogy Valentin Popa csütörtökön bejelentette lemondását.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.