Felhívás!

Röviden

Megvan az első jelölt

Megpályázza a galaci ítélőtáblai ügyészség ügyésze, Paula Tănase az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) vezetői tisztségét. Ő az első, aki jelentkezett az immáron második alkalommal meghirdetett versenyvizsgára. Az információt Tudorel Toader igazságügyi miniszter is megerősítette az Agerpresnek.

 

Szedi áldozatait a tenger

Húszra nőtt azoknak a személyeknek a száma, akik a Fekete-tengerbe fulladtak az idei fürdési szezonban. Tegnap egy 18 éves fiatalember és egy 40 éves férfi vesztette életét a román tengerparton. A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a 18 éves fiatalembert öntudatlan állapotban hozták partra a vízimentők Olimp üdülőtelep Palm Beach nevű strandjánál, és az újraélesztésére irányuló minden próbálkozás hiábavalónak bizonyult. Hasonló eset történt reggel Costineşti-en is. Ott egy 40 éves férfihez riasztották a mentőket, de az ő életét sem tudták megmenteni.

 

Gyanús csendőrök

Eddig tíz csendőrrel kapcsolatban merült fel a gyanú, hogy valamilyen bűncselekményt követtek el az augusztus 10-i, Victoriei téri tüntetésen – mondta kedden Carmen Dan belügyminiszter a képviselőház védelmi bizottsága előtti meghallgatáson. A belügyi tárca vezetője rámutatott, a csendőrség belső vizsgálatba kezdett az augusztus 10-i bevetéssel kapcsolatban, és ez idáig hat olyan esetet azonosítottak, amelyek kapcsán tíz csendőrrel szemben felmerült a bűncselekmény elkövetésének gyanúja. Ezeket az eseteket a csendőrség jelenteni fogja az ügyben nyomozást folytató katonai ügyészségnek – tette hozzá Carmen Dan.

 

Gázrobbanás-veszély

Vízfüggönyt hoztak létre a tűzoltók tegnap délben a szatmárnémeti George Bacovia utcában, hogy csökkentsék egy elrepedt vezetékből szivárgó gáz koncentrációját – tájékoztatott Facebook-oldalán a Szatmár megyei katasztrófavédelmi felügyelőség. A megsérült vezetékben elzárták a gázt. A tűzoltók szerint egy esetleges robbanásnak súlyos következményei lettek volna, hiszen a környéken több lakóház van. Az akcióban senki sem sérült meg.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.