Felhívás!

Rafila: jövő héten újabb látványos fertőzésszám-növekedés várható

Rafila: jövő héten újabb látványos fertőzésszám-növekedés várható Románia

A következő két hétben tovább fog emelkedni a járványgörbe, véli az egészségügyi miniszter. Alexandru Rafila szerint jövő héten Kolozs megyében elérheti a 75 százalékot a Covid-osztályok telítettsége, ami a jelenléti oktatás felfüggesztését vonná maga után.

A tárcavezető a csütörtöki kormányülés elején rámutatott, a hatóságok becslései szerint szombatig 30 ezer körüli új koronavírusos esetet fognak jegyezni naponta, aztán hétvégén kevesebbet tesztelnek, így az esetszám visszaesik 15-18 ezerre, majd jövő héten újabb látványos növekedés következik. 

Rafila úgy véli, ez a tendencia kitart legalább február 10-éig, majd csökkenésnek indulnak a számok, és enyhülni fog a kórházakra nehezedő nyomás.

A miniszter beszélt arról is, hogy Kolozs megyében a legmagasabb, 68 százalékos a koronavírusos betegeknek elkülönített kórházi ágyak kihasználtsága. “Ha jövő héten ez az arány eléri a 75 százalékot, ez lehet az első megye az országban, ahol fel kell függeszteni a jelenléti oktatást” – magyarázta. Az intenzív terápiás ágyaknak körülbelül a 40 százaléka foglalt jelenleg Kolozs megyében – tette hozzá a tárcavezető. 

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások