Felhívás!

Rafila: az elkövetkező hetekben nőni fog az intenzív terápiát igénylő esetek és az elhalálozás száma

Rafila: az elkövetkező hetekben nőni fog az intenzív terápiát igénylő esetek és az elhalálozás száma Románia

Alexandru Rafila, a Román Mikrobiológiai Társaság igazgatója szerint a következő hetekben várhatóan növekedni fog az intenzív kezelésre szoruló betegek száma, illetve a Covid-19 okozta halálesetek száma is.

Alexandru Rafila hétfő este a Digi24-nek azt nyilatkozta, statisztikailag a Covid-19 betegek 5%-ánál jelentkezik a betegség súlyos formája, és igényel intenzív kezelést. Rámutatott továbbá arra is, hogy van egy kis eltolódás a megbetegedések számának növekedése és a súlyos esetek számának növekedése között, mivel a pácienseknek nincs szükségük rögtön az első nap intenzív terápiás kezelésre, a betegség egy bizonyos idő alatt válik súlyosabbá. Ezért várható, hogy ez a mostani időszak a napi több mint ezer új esettel, a súlyos betegek számának növekedését, és egy idő múlva akár a halálesetek számának növekedését is eredményezi.

Szerinte fontos, hogy az egészségügyi rendszer felkészüljön erre a kiszámítható fejleményre.

Alexandru Rafila azt is kiemelte, hogy normális, ha az új koronavírus-esetek száma továbbra is magas, még ha hétvégén kevesebb tesztet is végeznek, hiszen ekkor főként gyanús vagy tünetekkel rendelkező személyeket tesztelnek, míg a hét folyamán kétszer annyi tesztet végeznek, legtöbb esetben kérésre, és ezek közül ezerből egy lesz pozitív.

(Digi24)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2020. augusztus 4., 16:43
  ÉRTÉKELÉS: 2

  Ha ezer tesztbol , atlag egy lesz pozitiv…….akkor , en mar semmit nem ertek! Az viszont “megnyugtato” , hogy elore meg tudnak josolni dolgokat, mig a jelenben oriasi a kaosz.

  • User
   Dátum: 2020. augusztus 4., 16:46
   ÉRTÉKELÉS: 0

   Egyelőre ezerből nem 1 lesz pozitív, hanem 50-60. A “jóslat” pedig egyszerű, ha sok a pozitív eset, akkor sok ember kerül az intenzívre, ezek közül pedig sokan nem élik túl. De mindez nem egyből történik, hanem hetek alatt, így ha az új esetek száma csökken is, a halottak száma egy ideig növekedni fog, a csökkenés később következik be.