Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Rafila: a zöldigazolvány életeket ment, de a megfelelő időben kell bevezetni

Rafila: a zöldigazolvány életeket ment, de a megfelelő időben kell bevezetni Reklám

A zöldigazolvány életeket menthet, de a megfelelő pillanatban kell bevezetni – vélekedett az egészségügyi miniszteri tisztségre jelölt Alexandru Rafila, aki szerdai meghallgatása után pozitív véleményezést kapott a parlamenti szakbizottságoktól.

Hirdetés
Hirdetés

Rafilát arról kérdezték a parlamentben az újságírók, mekkora fertőzési rátánál nem tartaná már indokoltnak a zöldigazolvány használatát. A miniszterjelölt azt mondta, még nincs döntés konkrét intézkedésekről, de célszerű eljárás lehet például, hogy akkor és ott kérjék a zöldigazolványt, ahol három egymás utáni héten másfélszeres az esetszámok növekedése. A Covid-igazolvány kötelező felmutatását 1 ezrelék vagy fél ezrelék alatti incidencia esetén lenne érdemes eltörölni Rafila szerint.

„Meg kell próbálni elmagyarázni az embereknek, hogy ez a zöldigazolvány az egészséget védi, nem az elnyomás eszköze. A zöldigazolvány életeket ment, de a megfelelő időben kell bevezetni” – fogalmazott a kijelölt miniszter.

Alexandru Rafila azt is elmondta, véleménye szerint a parlament nem próbálja késleltetni a zöldigazolvány munkahelyi bevezetéséről szóló törvény megszavazását, de célszerűbbnek tartaná egy új tervezet parlament elé terjesztését.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük