Hirdetés
Hirdetés

PSD: Iohannisnak ki kell lépnie a letargiából és meg kell oldania a kormányválságot

PSD: Iohannisnak ki kell lépnie a letargiából és meg kell oldania a kormányválságot Románia

Klaus Iohannis államfőnek ki kell lépnie “a több hete tartó letargiából”, és haladéktalanul közbe kell avatkoznia a kormányválság megoldása érdekében – véli a Szociáldemokrata Párt (PSD).

Hirdetés
Hirdetés

Az államfő alkotmány által előírt legfőbb feladata közvetíteni az államhatalmi ágak és a politikai pártok között az ország stabilitásának biztosítása érdekében – hangsúlyozza csütörtöki közleményében az alakulat.

Románia a koronavírus-járvány harmadik hullámának csúcsán van, nincsenek helyek az intenzív osztályokon, nap mint nap megdőlnek a halálozási rekordok, a krónikus betegek nem jutnak megfelelő kezeléshez, és az egészségügyi minisztérium körüli válság csak ront ezen a helyzeten – nyomatékosítják.

“Az államfő reakcióhiánya az országgal és a társadalommal szembeni kötelezettségeinek megszegését jelenti” – véli a PSD, emlékeztetve, hogy Iohannis elnök személyesen hozzájárult a PNL, az USR-PLUS és az RMDSZ alkotta “káros koalíció” létrehozásához, “dacolva a választópolgárok akaratával és a választás eredményeivel”. “Ezért Iohannis közvetlenül felelős a jelenlegi politikai válság kialakulásáért, és kötelessége haladéktalanul közbeavatkozni a patthelyzetből való kitörés érdekében, amely súlyosan kihat a román állampolgárok életére és egészségére” – áll még a közleményben.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük