Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

PSD: Az ellenzék befagyasztja a béreket és nyugdíjakat, ha hatalomra kerül

PSD: Az ellenzék befagyasztja a béreket és nyugdíjakat, ha hatalomra kerül Románia

Marius Budăi attól tart, hogy az ellenzék befagyasztja a béreket és nyugdíjakat, ha hatalomra kerül. A munkaügyi miniszter szerint ez abból látszik, hogy állandóan azt emlegetik, hogy nincs pénz nyugdíjakra és bérekre.

A tárcavezető szerint semmi szükség nincs arra, hogy azzal riogassák az idős embereket, hogy holnaptól nincs pénz a nyugdíjakra. Szerinte ezzel a szöveggel az ellenzék ‘készíti a terepet’, hogyha majd hatalomra kerül, ne kelljen emelt béreket és nyugdíjakat adnia. ‘Ha a Szociáldemokrata Párt (PSD) marad kormányon, 2020 után is lesz pénz a bérekre és nyugdíjakra” – biztosított vasárnap este az Antena 3 televízió műsorában Marius Budăi.

A tárcavezető számítása szerint az átlagnyugdíj 2016-ban 206 eurónak megfelelő lejt ért. Ez a szám 2020 decemberére 414 euróra emelkedik.

Hirdetés
Hirdetés

Budăi arra számít, hogy ‘nagyon hamar’, február elején elfogadják a 2019-es költségvetést.

A miniszter azt mondta: megmarad a nyugdíjrendszer második pillére, annyi változott, hogy a kezelési költséget 2,5%-ról 1%-ra csökkentették, bár a maga részéről ‘meredekebb’ megoldást is el tudott volna képzelni, hogy semmi kezelési költség ne legyen. Véleménye szerint abszolút értékben nem csökkent az átutalt összeg, miután ennek arányát 5,1%-ról 3,75%-ra mérsékelték, mert az új százalékot a társadalombiztosítási járulékkal megemelt bérre számítják.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük